× Repetitieschema  LKO Nieuws Muziek download Algemene Info

Wegwijzer
Voorkeuzemenu leden Snelkeuzeknop voor orkestleden

Opnames

Foto's en Video's

Het LKO publiceert zijn audio en videomateriaal via andere daartoe geëigende communicatiekanalen als Facebook en Youtube.

Cd-opname Anna Cramer Cover CD Anna Cramer

In 2010 verscheen bij het label Aliud de cd met daarop de Sechs Lieder, opus 4 van Anna Cramer in een uitvoering van Nathalie Mees, sopraan begeleid door het LKO o.l.v. Stephan Pas. De liederen werden bewerkt voor orkest door Jeppe Moulijn. Daarnaast staan de zogenaamde Liliencron Lieder van Cramer op de cd, met Nathalie Mees en Wim Voogd, piano.
De cd is uitgebracht als Aliud Records ACD BH 0512 (zie voor aankoop de site van Stephan Pas). 
 

Cd-presentatie en lezing

De presentatie van de nieuwe cd "Anna Cramer Songs" en twee liedbundels "10 Liliencronlieder" en "Selected Songs 2" met pianoliederen van Anna Cramer, vond plaats op 20 november 2010 in de Koninklijke Bibliotheek onder auspiciën van het Nederlands Muziek Instituut.
Rondom deze presentatie vond een seminar plaats over het leven en werk van Anna Cramer. Jeanine Landheer hield een lezing over Cramers dramatische leven. Zij schreef en boek over de componiste: Jeanine Landheer: Anna Cramer - mythe en werkelijkheid. (149 pagina's, illustraties, muziekvoorbeelden; paperback). Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis & Maatschappij tot Bevordering van de Toonkunst. ISBN 9 063 75179 6
Stephan Pas ging dieper in op de organisatie rond het Cramer-project.
 

Vrije Geluiden VPRO over Anna Cramer

Naar aanleiding van de cd en de nieuwe liedbundels van de muziek van Cramer heeft de VPRO opnames gemaakt voor het tv-programma Vrije Geluiden. Daarin hebben Nathalie Mees en Wim Voogd enkele liederen van Anna Cramer ten gehore gebracht. Het programma is uitgezonden op 5 december 2010. Liederen uit de opnames zijn te beluisteren op Youtube