× Repetitieschema  LKO Nieuws Muziek download Algemene Info

Wegwijzer
Voorkeuzemenu leden Snelkeuzeknop voor orkestleden

Dirigent

Frank de Groot studeerde viool en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Isidor Lateiner en Jürgen Kussmaul. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik in Stuttgart bij Ricardo Odnopossof. Hij studeerde koordirectie bij Frans Moonen en Gary Graden, en orkestdirectie bij Arie van Beek en Jorma Panula.
Als violist was Frank werkzaam bij het National Theater Mannheim en het Chamber Orchestra of Europe. Hij maakt inmiddels al jaren deel uit van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij was als dirigent-docent verbonden aan Codarts Rotterdam. Daarnaast was hij bijna 30 jaar lang primarius van het Doelen Kwartet. Met zijn stichting Nova Sonantia legt hij zich toe op het uitvoeren van muziek die onderbelicht of onbekend is, en de moeite waard is om onder de aandacht te brengen. Nova Sonantia organiseert jaarlijks concerten in de sfeervolle Oude Kerk in Voorburg.
In de afgelopen jaren dirigeerde Frank verschillende koren en orkesten. Naast het ensemble Amici della Musica is Frank op dit moment dirigent van Orkest Intermezzo, het koor Wassenaar Vocaliter, Kamerkoor Ad Libitum en het strijkorkest Zenekar.

Foto: Alexander de Kruif  https://www.behance.net/adekruif  - adekrijf@live.nl